[...] energii w komórkach mięśniowych. Odpowiednie uzupełnienie poziomu kreatyny w organiźmie zwiększa zawartość fosfokreatyny, umożliwiając szybką resyntezę ATP - bezpośredniego źródła energii, co przyczynia się do podniesienia intensywności i wydajności pracy mięśni. Wysoka koncentracja kreatyny w mięśniach stymuluje syntezę białek działając [...]
2013-10-13 niedziela - DNT Cykl - 9 / dzień - 35 nogi dalej obolałe, ale dziś zdecydowanie lepiej niż wczoraj, po wczorajszym dzwonniku biceps średnio PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 89,8 Waga tłuszczu 11,8 Sen 7,5 Zapotrzebowanie 3 530 Dieta [...]
2013-10-14 poniedziałek - DT Cykl - 9 / dzień - 36 nogi już w miarę doszły do siebie PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 90,0 Waga tłuszczu 11,2 Sen 7,5 Zapotrzebowanie 3 625 Dieta 4 425 Bilans 800 DIETA / [...]
2013-10-20 niedziela - DNT Cykl - 9 / dzień - 42 czwórki dalej sponiewierane po piątkowym treningu (a ja byłem z treningu niezadowolny) PARAMETRY PODSTAWOWE Waga 90,6 Waga tłuszczu 11,2 Sen 8,5 Zapotrzebowanie 2 286 Dieta [...]
2013-10-22 wtorek - DNT Cykl - 10 / dzień - 2 po wczorajszym lajtowym treningu brak jakichkolwie obolałości, czyli tak jak miało być rano waga pokazała 13kg tłuszczu - wychodzi weekendowe obżarstwo, muszę zadbać o czystość w misce, niby na fotkach jeszcze tragedii nie ma - zarys kraty widoczny cały czas, ale tłuszcz powoli [...]
PODSUMOWANIE TESTU RYWALIZACJA 4 osób - Hi TEC , MASA Na początku wielkie dzięki sponsorowi za możliwość przetestowania odżywek, współtesterom którzy podnieśli bardzo wysoko poprzeczkę, oraz obserwatorom. /SFD/Images/2015/12/31/8a9d6f2c23564d13a69a3df6164dbbde.jpg Forma na start testu która zarazem była finałem testu redukcyjnego - 2013-09-08 [...]
5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
[...] niż wydaje się być na początku. W pierwszej kolejności musimy zdać sobie sprawę z faktu, że dopóki dostarczamy naszemu organizmowi odpowiednio dużo białka (niezależnie od źródła) i energii dopóty nasze mięśnie będą się efektywnie regenerować po wysiłku a ich przekrój poprzeczny - wzrost oczekiwanej masy mięśniowej - systematycznie będzie się [...]
co do diety, kierowalem sie zasada : " Na wykorzystanie 1g (4 kcal) białka potrzebne jest 24kcal energii. Zatem białka trzeba teoretycznie 6x mniej niż tłuszczy (lub węglowodanów jako źródła energii). " %)
[...] wypadanie z ketozy, więc tam rzeczywiście istnieje limit 2 g kgmc? Napiszesz jeszcze jeden tak kretyński post i proszę modów o bana dla Ciebie. Mariusz_1979 podaj te źródła medyczne. Są badania na sfd o kulturystach którzy jedzą ponad 4g białka na KMC i żadnych problemów z nerkami nie mają. Na potreningu są badania z 2,8 grama na kgmc. To [...]
[...] tak świetną kompozycję, szczególnie ze względu na bogactwo aminokwasów siarczkowych i kluczowej leucyny. Spożywanie jaj w formie surowej to utrata 30% niemal doskonałego źródła białek (w porównaniu do ugotowanych). Warto czy nie? Siedem jaj to około 45 g białka, a więc tracimy dobre 15 g, które z powodzeniem można nadrobić dosypką WPC o [...]
[...] na pw przesłać link, do tych które Cię szczególnie zainteresowały. A tu dzisiejsze jedzenie: /SFD/2016/9/20/7bf7f17d85dc4744b276a3ad6d3855cc.jpg w pierwszym posiłku brakuje źródła pełnowartościowego białka i tłuszczu w drugim białka. kawy czarnej nie musisz wpisywać. w trzecim za mało węgli, brak tłuszczu i po raz kolejny nabiał (ogranicz mleko [...]
Boss pytałeś o źródła glikogenu, a więc jest to cukier złożony, który odkładany jest w wątrobie. Otrzymywany jest on z nadmiaru cukrów w Twoim organiźmie, a więc strawione cukry wszelkiego rodzaju zostają rozłożone do glkozy, zużuwane, a to co zostanie odkłada się w wątrobie w postaci wielocukru. To chyba wystarczająca odpowiedź. Odpowiedź na [...]
[...] zawsze, bo w tygodniu trzymam michę na 100%, a te czity też takie tragiczne nie są Tak w sumie to sporo białka dziś weszło, zdaje mi się, że ponad normę, węgli mniej, tylko źródła takie sobie, tłuszcze podobnie.. Rano stwierdziłem, że mam kamienie zamiast łydek i poruszam się jak robot, wróć - próbuję się poruszać. Kaptury też nieco sztywne i [...]
[...] liczy się jednak co najmniej kilka składników przy ustalaniu diety między innymi upodobania zawodnika, możliwości wyboru, właściwości układu trawiennego. Podczas ćwiczeń źródła węglowodanów o średnim i wysokim indeksie (w postaci energetycznych batonów czy napojów na bazie glukozy) są bardzo pożądane. Tutaj jednak również ważną rolę pełni [...]
[...] się wyłącznie mieszaniem białek wynika po prostu z zazdrości i frustracji, że są oni jedynym producentem w Polsce, a reszta musi je kupować ze sporym narzutem. Wiem od źródła, że jeden z krajowych potentatów mieszająco-pakujących, na wieść o rozpoczęciu produkcji WPC, natychmiast zaoferował pakowanie, ale pod swoim szyldem. Na szczęście [...]
[...] Problemy trawienne. Na nie swoim jedzeniu było o wieele lepiej. Zdecydowanie chcę to poprawić, tylko nie wiem, jak – czy chodzi o mniej warzyw/mniej węglowodanów/inne źródła węglowodanów (te dwa ostatnie się łączą przez mocne ograniczenie ryżów, kasz)/czy może mniej białka (ale to wydaje mi się najmniej prawdopodobne). <- to tak na [...]
Skup się na ilości makroskładników i jakości spożywanych produktów,a nie na jakichś lipnych wyliczeniach B:2,5g/kg W:3g/kg T:1-1,5g/kg. 5 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. [...]
No widzisz, i jednak będzie masa! :-P A co do białka to jest pewien sposób; jeśli jesz roślinne źródła (np. makaron durum) to uzupełniasz je małą porcją mięsa i np. z 100g piersi i 100g makaronu już masz 34g białka wartościowego. (ta, wiem że lepiej źródła odzwierzęce ale czasem trzeba sobie radzić). Jaja i twaróg wychodzą nienajgorzej, WPC też [...]